info@hemmergroen.nl 0546 726 806
Afbeelding
Hidde en Bouke Hemmer

Ontstaan en ontwikkeling

Hemmer Groen is in 2004 als eenmanszaak opgericht. Na jarenlang bij een tuincentrum te hebben gewerkt, wilde Bouke Hemmer zijn eigen ondernemerschap en creativiteit verder ontplooien. Na 10 jaar duaal te hebben gewerkt in loondienst en als ondernemer, heeft Bouke in 2014 de stap gezet om zich volledig te storten op het ondernemerschap. Destijds had Hemmer Groen reeds 7 werknemers in dienst. 
Via alleen mond op mond reclame en daardoor ruime toename van een vast klantenbestand zijn de activiteiten in 10 jaar flink uitgebreid. Het zien van kansen, hard werken en goed personeel waren de katalysator voor verdere groei.  In 2016 is de eenmanszaak omgezet in een BV structuur. Toen is naast de opslaghal in Geesteren een extra opslaglocatie met kantoor in Almelo op het XL park geopend. Tevens is toen broer Hidde Hemmer, die werkzaam was in de accountancy, bij in het bedrijf gekomen.
In de jaren die volgden is onder andere geïnvesteerd in het uitbreiden van het dienstenpakket. Zo zijn er aan de hoveniersactiviteiten die binnen Hemmer Groen worden verricht meerdere activiteiten toegevoegd. Deze zijn ondergebracht in zustermaatschappijen.  Zo wordt bij klanten schilderwerk verricht door Veldkaamp Vakschilders BV en stukadoorwerk door Hemmer Afbouw BV. Tevens verleent Hemmer zakelijke dienstverlening onder de naam Hemmer Dienstverlening BV. In 2018 is het Geesterense bedrijf Loohuis Schuttingen onder de vlag van Hemmer gekomen. Aanvullend kunnen klanten bij Loohuis nu ook worden voorzien van metalen hekwerken. Door steeds drogere zomers is een (automatisch) beregeningssysteem met waterbron bijna onontbeerlijk voor een groene tuin. Om dit professioneel te kunnen verzorgen is HEWI Watertechniek opgericht.  Bovendien is binnen het hoveniersbedrijf Hemmer Groen niet alleen geïnvesteerd in materieel en mensen, maar ook in de professionalisering van de organisatiestructuur. Hierdoor kan Hemmer Groen nu bijna alles in eigen beheer uitvoeren.
Eveneens is de oude boerderij ‘Erve Mensman’ gekocht. Het gebouw en het omliggende terrein is in de winter van 2021/2022 eigenhandig opgeknapt en vormt nu onze sfeervolle locatie. In totaal zijn nu bij Hemmer Groen en de zusterbedrijven circa 60 mensen dagelijks werkzaam.

Onze visie

Onze visie voor de toekomst is om de huidige activiteiten verder te ontplooien. Hierbij staan onze huidige waarden als persoonlijke benadering, flexibel zijn, oplossingsgericht werken en Twentse nuchterheid hoog in het vaandel. Tevens zetten wij voor de duurzaamheid in op hergebruik van bestaande materialen. Tuinrenovaties zullen daarom vaker voorkomen. Daarbij zien wij dat vergroenen van tuinen aan terrein wint. Om op deze positieve ontwikkeling goed in te kunnen spelen, gaan wij ons tuincentrum en bloemisterij Groenkoop in Vriezenveen verder ontwikkelen. Klanten kunnen hier tegen eerlijke scherpe prijzen vele soorten planten, bomen en aanverwante artikelen kopen. Hierbij krijgen zij natuurlijk een professioneel advies. Bovendien is het ook mogelijk om bij je thuis langs te komen voor advies of aanplant.

Bekijk onze PARTNERS